Harmony

& other dreams…

Ghaza

Profetii precum si promisiunea lui Dumnezeu catre Avraam ca Eretz Ysra’el (tinutul Israel) se va intinde de la Nil la Eufrat, s-au concretizat la sf. sec 19 intr-o miscare politica evreiasca formal fondata de jurnalistul Austro Ungar Theodor Hertzl ce avea ca scop incurajarea migrarii evreiesti catre Tinutul promis.
Lasind deoparte profetiile, ea a aparut ca replica la antisemitismului European in plina ascensiune la acea data.
Bineinteles ca trebuia sa si existe oficial tinutul promis. Asta s-a concretizat in 1948 prin fondarea statului Israel. Fondarea respectiva s-a facut cu ceva eforturi si in treacat fie spus gastile de nationalisti evrei care luptau atunci pentru formarea statului au experimentat in premiera ceea ce azi ni se par lucruri curat arabesti, si anume automobile capcana, atentate sinucigase cu exploziv in piete aglomerate etc. (Cititi pe siteul lui Gilad Atzmon, care e evreu, ca sa nu ziceti ca sunt inventii de propaganda )
Pina aici toate bune, insa e o problema ascunsa si totusi la vedere. Cele doua dungi albastre de pe steagul Israelian ce credeti ca sunt? Pai Nilul si Eufratul, asa cum le-a fost promis. Singura problema e ca mai sunt ceva state pe acolo, ce sa ii faci. De aici si Hamas si Hezbolah si altii care se incapatineaza sa nu creada in profetii si de partea cealalta IDF ul care se chinuie sa le implineasca.
De aici si critica adresata sionismului: v-ati facut stat, de ce trebuie musai intre doua ape? Si sa mai moara si toti care va contrazic si nu va ajuta?
Aici lumea se imparte in doua, unii de o parte iar altii de cealalta. Si asa iese conflictul biblic..
Sa ma corecteze un sionist si un antisionist daca am gresit cu ceva..

o profeţie biblică devenită de neclintit (asa cum e Israelul de 60 de ani pe hartă), constituie un mesaj către inconştientul slujitorilor lui Allah, mesaj care sună naşpa rău: „D-zeul vostru nu există”. 

Desigur că toţi aceşti zombi care se agită cu bomba în spinare nu sunt conştienţi de mesaj, însă asta nu-i împiedică să acţioneze ca şi cum ar fi, …cu disperare. 

Mirabela Dauer spunea ieri pe Antena 1 intoarsa recent din Israel dupa un concert, ca acolo lumea nu se preocupa de conflictul din Gaza, munceste, se distreaza. Mirabelei i se raspunde: „noi ne batem cu ei de 5 mii de ani, dar conflictul e in Gaza, aici (la concert) am venit sa ne simtim bine”. Tot Mirabela Dauer constata ca la tv in Israel rar se dau scene din Gaza. E problema celor din Gaza, a guvernului si a armatei israeliene, poporul israelian are o viata de trait, una bună. Dacă poporul palestinian a ales o viaţă de rahat, e numai problema lui. Si asta e valabil pentru toti cei care aleg intr-un fel sau altul, sa suporte consecintele alegerilor facute.

Anunțuri

Ianuarie 13, 2009 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: