Harmony

& other dreams…

A.T.

„When the LORD your God brings you into the land you are entering to possess and drives out before you many nations–the Hittites, Girgashites, Amorites, Canaanites, Perizzites, Hivites and Jebusites, seven nations larger and stronger than you- and when the LORD your God has delivered them over to you and you have defeated them, then you must destroy them totally. Make no treaty with them, and show them no mercy.”Deuteronomy 7:1-2

Cand o anumita populatie devine demonica (sau demonizata), asa cum e in Afganistan, Irak, Birmania, etc. Biblia spune ca D-zeu trimite un inger exterminator, Nimicitorul. Ader la opinia ca Universul, Pamantul si viata pe el au aparut prin Decizie, nu prin Şansă. Admitand ca universul este cauzal (si este prin constructie, iar cauza primordiala este Creatia prin Decizie) si orice efect are o cauza, se pot explica foarte bine logic, cauzal, nenorocirile fiecarei natiuni in parte. Cam majoritatea si le-au atras asupra lor prin lacomie, invidie, coruptie. Asta spune si istoria, ca imperiile s-au prabusit din interior. Nici un popor nu a ajuns fara tara sau in sclavie fara sa fi fost mai inainte dezbinat si corupt in interior. Iar cei care au acum tara si nivel de trai cat de cat bunicel, e pentru ca stiu sa se respecte unul pe celalalt si pe sine insusi (democratia interna a individului).

Problema unora e doar incapacitatea de a vedea cauzele, un fel de orbire inexplicabila. Unii vor spune ca e o involutie. Biblia e mai delicata si spune astfel:

Isaia 29.9
9„Rămâneţi încremeniţi şi uimiţi! Închideţi ochii şi fiţi orbi!” „Ei sunt beţi; dar nu de vin; se clatină, dar nu din pricina băuturilor tari.

Acesta e punctul de vedere al Bibliei (totdeauna delicat, fara sa faca pe nimeni prost), totusi explicatiile cauzale, reale, stiintifice ne stau la indemana. Daca nu vrei sa le vezi din orgoliu, pentru ca te consideri ceea ce nu esti, e problema fiecaruia. Dar parerile se sustin. Si parerea mea, nu cu acte de terorism.

  • de ce unii oameni, de la o varsta, nu mai asimileaza nici o informatie. nu se mai pot schimba.

de ce majoritatea persoanelor peste 45 de ani au probleme cu utilizarea telefoanelor mobile, a calculatoarelor, internetului nici nu mai zic.

Constiinta de sine e cvasi absenta dupa 45 de ani. Prin constiinta de sine inteleg Supraeul, nu starea vigila.

Dificultatea in utilizatul tehnologiei se explica prin absenta sentimentelor de sine. Daca omul nu da doi bani pe el insusi, e normal sa se considere inapt fata in fata cu reactiunea digitala.

Bătrânii noştrii sunt total diferiţi faţă de bătrânii din occident. Aia si la 70+80 de ani mai au copil in ei, sunt veseli, se imbraca sportiv, colorat, folosesc curent tehnologia digitala. (cum sa mai fii vesel la 60 de ani, agresat la greu in copilarie si apoi agresor cu sau fara perdea in propria familie? si sa mai ai chef de invatat lucruri noi)

Gandeste-te ce motivatii au la noi foarte multi oameni in a-si face relatii sau copii. Halucinante. Dar le considera normale, ba se si duc des la biserica. Femeia vrea copil sa aibe cu cine se juca, sa realizeze prin copil tot ce nu a putut realiza ea, sa-i semene fizic, ca o clona. Barbatul mimeaza rolul de tatic pentru servicii sexuale gratuite, dar in schimbul a catorva banuti adusi in casa isi agreseaza mereu femeia, copiii. Femeia il vede pe partener doar ca un mijloc de inmultire (sexualitate cu finalitate) si ajutor pentru cresterea copiilor, toti in familie se percep ca niste obiecte, fiecare in proprietatea celuilalt, ce mai, un delir, familia schizofrena. Crezi ca recunoaste vreo unu, trecut de 45 de ani? Mai bine continua asa, agreseaza, consuma alcool, dar nu renunta la beneficiile unei relatii de rahat.

  • A se inţelege prin contaminare, traumă emoţională . Scriptul bine plantat se face prin repetiţie, eventual bătaie iar aşa zisa suprascenarizare sau episcenariul din analiza tranzacţională e o altă formulare pentru traumatizarea emoţională, abuzul emoţional, moral, fizic.

In momentul cand inconstientul copilului primeste fortat ceva ce depaseste puterea de aparare conştientă a sa, copilul are un facies şi o postură specifică, ca şi când i s-ar îndesa ceva pe gât cu forţa. Dar nu e numai sperietura, e si spargerea barierelor de apărare mentală a copilului, lucru pe care il doreste inconstient agresorul. Caci altfel nu ar simti satisfactia finala. Daca victima ar fi impasibila, chiar zambitoare, ar recurge la violenta fizica imediata pentru a obtine reactia mult asteptata de la victima.

Modul in care mama il apara pe copil de furia tatalui e unul superficial. In realitate mama e la fel de perversa ca si concubinul ei agresor, doar ca la modul complementar. Altfel nici nu ar sta in cloaca aia de 10 ani fara un plan de evadare.

  • Fiecare in cloaca agresiunii vrea sa il dezvete pe celalalt de ceva anume prin forta.
Împotriva a una-două persoane poţi susţine un război de uzură, deşi mulţi nu pot face nici asta, dacă războiul trebuie dus împotriva părinţilor. Dar când numărul lor trece de 5-6, deja devine prea dificil. Ori pleci, ori accepţi nevroza lor, ori începi să-ţi contruieşti una proprie Cu

1-2 persoane, daca nu sunt inca psihotice, poti incerca Provocative Therapy. Dar nu cu 5-6. Acolo e deja o situatie similara cu spalarea creierelor la deţinuţii politici de la Piteşti, tu detinutul restul gardienii. Daca iti repeta zilnic ca esti ceainic, incepi sa fluieri intr-una.

Reclame

mai 18, 2008 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: