Despre terapia electroconvulsivanta
Folosita pentru cazuri grave de depresie, sindrom post traumatic, psihoze.
In occident se face la cererea pacientului, ambulator, sub anestezie.
Desi da rezultate bune imediat, si are efecte secundare mai reduse ca medicamentele psihotrope si antidepresive, totusi trebuie urmata de psihoterapie.
Stiu ca se facea la sectia de Resocializare de la Sp. Alexadru Obregia, Bucuresti.
Inseamna un fel de „resetare” a creierului ca la computer cand se blocheaza. La unii a dat rezultate bune (am vazut pe Discovery) dar altii (carora li s-a facut prin anii `50 in USA) au ramas cu nervii foarte slabiti, le tremura vocea, mainile, era un pacient care declara ca viata lui s-a degradat semnificativ de atunci si dadea vina pe electrosocuri, dar el fusese crescut in orfelinat cu copii cu dizabilitati psihice (desi era normal psihic) si cred ca de acolo i se trage nu de la electrosocuri.
Daca se face la cererea pacientului cu anestezie nu cred ca se lasa cu traume, doar cu ceva amnezie si cativa neuroni distrusi. (desi „cererea pacientului” suna ciudat la o depresie atat de serioasa…)
Totusi, se pare ca la pacientii care au in creier multe circuite reverberante prin care mereu le roiesc frustrari si traume e binevenita terapia asta ca sa le „stearga” incarcatura emotionala negativa acumulata si amplificata ani de zile.
Totusi personalitatea nu se modifica, daca acesti pacienti sunt genul care problematizeaza orice fleac, cu timpul din nou li se incarca cutiuta. De aceea e indicata o psihoterapie cum ar fi analiza tranzactionala, cu un psihoterapeut de valoare.
Niciun comentariu până acum.
-
Recent
-
Legături
-
Arhive
- Februarie 2010 (1)
- Martie 2009 (7)
- Ianuarie 2009 (2)
- Septembrie 2008 (4)
- August 2008 (1)
- Mai 2008 (4)
- Martie 2008 (8)
- Februarie 2008 (1)
- Ianuarie 2008 (2)
- Decembrie 2007 (11)
- Noiembrie 2007 (28)
-
Categorii
-
RSS
Entries RSS
Comments RSS
Lasă un răspuns