Harmony

& other dreams…

1.

transa1.jpgPe tot parcursul vietii omul are 3 stari ale eului, Copil (emotii, sentimente, dorinte, iluzii), Adult (ratiunea, prezentul, aici si acum, starea eului care rezolva problemele), Parintele (norme, protectie, dar ofera si miraje). Freud vorbea de eu (Adult), sine (Copil) si supraeu (Parinte) dar starile eului din psihanaliza nu coincid total cu starile eului din analiza tranzactionala.

Starea eului nostru de Parinte si cum se manifesta ea aspura noastra si asupra celor din jur o avem de la parintii nostri (mai exact Parintele baietelului e controlat de provocarile Copilului mamei bea alcool daca altfel nu poti reusi ia pastile de la psihiatrie daca fara ele nu esti capabil de izbanda; Copilul baietelului devenit adult primeste permisiunea permanenta de a bea de la Parintele sau pe care il va avea permanent in cap, in inconstient; de aceea se zice poti fugi de acasa dar iti iei parintii cu tine in cap).
Alcoolismul de exemplu e arma cu care Copilul din om lupta impotriva Parintelui paranoic din el. Idem pastilele de la psihiatrie. Ori esti alcoolic ori esti pe pastile de la psihiatie, tot aia e psihologic vorbind.
Ce se intampla cu starea eului de Copil? Copilul se adapteaza, pozitiv sau negativ. Starea eului de Copil adaptat negativ trece prin 3 faze: rebel (razvratit), demonic (rau, sadic), nebun (psihotic).

Starea eului de Adult? Se dezvolta slab la toti oamenii cu parinti patologici. Toti bolnavii psihici au Adult slab sau absent (parazitat total de un Copil demonic si de un Parinte paranoic).
Daca parintii nu ar fi patologici, starea eului de Adult s-ar dezvolta la potential maxim. Ati vazut cat rad de mult copiii cand sunt mici? Pana la varsta de un an inca nu-si fac efectul interdictii sa nu te misti de aici, sa fi cuminte ca de nu mosu numai vine la tine etc.

Cand starile eului de Copil adaptat negativ si Parinte paranoic paraziteaza starea eului de Adult avem de a face cu contaminarile starii de Adult (uiti mancarea pe foc mereu, dai foc la casa, iti pierzi cheile, faci accident de masina, te certi cu toata lumea). Cand Adultul e total parazitat, contaminat de jocurile in triunghi ale Parintelui si Copilului avem de a face cu nebunia (vedeti vagabonzii din statiile mijloacelor de transport in comun care nu mai stiu de ei). Ce avem intr-un om suferind psihic? Un Copil inebunit de un Parinte paranoic care i-l chinuie permanent si saracul Copil nu mai stie ce sa faca. In asemenea conditii cum sa se manifeste starea de Adult, sau cum sa se dezvolte?

Cum poti deveni mai constient ?

Din pacate nu doar prin teorie. Practica ne omoara. Practica presupune reducerea la minim a contactului cu izvorul de boala (familia, parintii, partenerul agresor) si sa faci ceea ce trebuie pentru tine pe cele 4 coordonate (job, relatie, social, privat). Schimbarea setului de valori (de pe material pe sentiment). Renuntarea la jocurile in triunghiul dramatic. Asumarea de datorii reale, nu false. Trairea sentimentelor reale nu parazite.
Nevroticul nu are nimic adevarat si autentic, nici datorii, nici sentimente, nici relatie, totul e o auto-excrocherie in viata sa, si-a furat singur caciula. El ne spune ca are de toate, dar de fapt tot ce are e sadit pe impostura sentimentala de care nu e constient. Computerul cerebral la oameni e astfel facut ca sa taxeze minciuna de sine si minciuna in general. Simptomele psihiatrice se poate spune ca sunt pe merit pentru ca sunt consecinta punerii in practica a programarii parentale negative.

Reclame

decembrie 24, 2007 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: